Cum putem curata podelele din lemn?

0 Shares
0
0
0

Podelele din lemn masiv reprezinta elementul cel mai interesant al fiecarei case. Atat aspectul placut, cat si durabilitatea acesteia, i-au determinat pe locatari sa opteze pentru o astfel de suprafata. Totusi, pe internet exista numeroase dezbateri despre cea mai buna metoda de a curata o astfel de podea, iar parerile sunt impartite. Pentru a nu distruge podeaua din lemn masiv, cea mai buna alegere pe care orice proprietar este cea de a angaja o echipa specializata in servicii de curatenie, precum Ideal-Cleaning.ro. Acest articol va prezenta diferite metode de curatare a podelelor, des folosite de catre angajatii companiilor de curatenie.

Cel mai des intalnit sfat este de a curata suprafetele din lemn masiv cu ingrediente naturale, iar unul dintre cele mai sigure moduri este sa foloseasca apa si sapun. Totusi, producatorii de pardoseli din lemn masiv recomanda doar utilizarea unui mop umezit cu apa pentru curatarea podelelor noi.

In cazul in care podeaua este veche, se pot urma cativa pasi simpli care pot transforma podelele uzate  in suprafete stralucitoare, superbe si curate!

Curatare de rutina

In zonele cu trafic ridicat, cum ar fi sufrageria si bucataria, podelele ar trebui curatate zilnic, iar mopul ar trebui folosit o data sau de doua ori pe saptamana. De altfel, in zonele in care traficul nu este la fel de ridicat, cum ar fi dormitoarele, mopul ar trebui folosit doar o singura data pe luna.

Cum se curatai podelele din lemn

Este important de stiut ca apa este cel mai mare dusman al lemnului, asadar, in acest caz ar fi indicat sa se foloseasca mopul usor umezit.

In timp ce mopul este folosit, acesta nu trebuie sa lase dare de apa in urma sa, deoarece acestea pot duce la distrugerea podelei din lemn masiv. Indicat ar fi ca o astfel de podea sa fie curatata pe segmente mici cu un mop usor umezit. Acest instrument de curatare nu este obligatoriu, iar suprafetele din lemn masiv pot fi usor curate si cu o carpa moale, dar si cu un mop rotativ. Trebuie mentionat faptul ca inainte de a se folosi mopul, podelele trebuie bine maturate, iar ulterior podele sa fie sterse folosind un amestec amestec format dintr-o cantitate mare de apa calda si cateva picaturi de sapun. Dupa ce pardoseala a fost stearsa cu mopul umezit, aceasta trebuie uscata cu o carpa moale.  De altfel, trebuie luat in calcul si faptul ca o camera va fi intotdeauna curatata de sus in jos, ceea ce inseamna ca podeaua ar trebui curatata ultima.

Sfaturi

Trebuie folosit un produs de curatare a podelelor special conceput pentru astfel de suprafete sau sa fie folosit un amestec de apa si sapun. Daca produsele recomandate sunt greu de gasit sau sunt forte costisitoare, iar alte produse de curatat contin ingrediente necorespunzatoare unei astfel de suprafete, indicat ar fi ca podeaua sa fie stearsa cu un amestec format din 1/4 cana de sapun neutru si o galeata de apa.

Pentru curatarea podelelor nu trebuie folosite uleiuri, ceara sau spray-uri pentru mobila. Uleiul lasa reziduri, spray-ul pentru mobila creeaza o suprafata alunecoasa, iar ceara necesita timp pentru aplicare si nu este recomandata pentru suprafete mari.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like